Microsoft voorziet onheil bij Windows 10 Update in oktober

Microsoft waarschuwt klanten er voor te zorgen dat er vóór de installatie van de komende grote Windows 10 Update voldoende schijfruimte beschikbaar is.

De Windows 10 October Update vergt minimaal 10 GB vrije schijfruimte. Is die niet beschikbaar en wordt de update toch geïnitieerd, bestaat de kans dat de computer na de update niet meer op wil starten.

Windows Update controleert niet of er voldoende schijfruimte beschikbaar is voor de update, waarschuwt Microsoft.

Storage Sense automatiseert straks opruimacties

In de October Update heeft Microsoft juist een tooltje ingebouwd – de Storage Sense app – dat gebruikers er toe moet aanzetten regelmatig hun overbodige bestanden op te ruimen en grote bestanden zoals foto’s en video te verplaatsen naar een externe opslag. Die handelingen kunnen zelfs gedeeltelijk worden geautomatiseerd. Maar voordat de update is geïnstalleerd, hebben computergebruikers daar weinig aan.

Een goed advies is dus om handmatig de map tijdelijke bestanden te legen, net als de prullenbak en download-map. Verder is het verstandig kritisch te kijken naar het gebruik van apps op de pc en alle niet of weinig gebruikte software te deïnstalleren.

Mocht u naar aanleiding van dit artikel met vragen zitten neem dan gerust contact met ons op.