In the Air

Cloud oplossingen: servers en werkplekken

Naast de traditionele servers en PC’s op locatie leveren en implementeren wij ook cloud servers en cloud werkplekken. Het grote voordeel daarvan is dat u geen grote eenmalige aanschafkosten heeft en alleen per maand betaalt voor de resources die u ook daadwerkelijk gebruikt. Uw serveromgeving is standaard redundant uitgevoerd wat een hoge uptime garandeert en normaliter een extra forse investering vraagt.

Uw back-ups staan altijd veilig off-site, u heeft geen eigen serverruimte meer nodig met racks en airco’s e.d. en u bespaart ook nog eens op uw stroomkosten. Bij cloud werkplekken, oftewel hosted desktops, krijgt de gebruiker een op maat gemaakt bureaublad aangeboden waar al zijn/haar benodigde applicaties in staan. De gebruiker heeft zo overal waar internet beschikbaar is zijn of haar werkplek bij zich. Tevens past dit binnen de “Bring Your Own Device” strategie waarbij de gebruiker kiest voor zijn/haar eigen smartphone of tablet die zowel zakelijk als privĂ© gebruikt wordt.

 

Cloud oplossingen met gecertificeerde datacenters

Vanuit ISO-gecertificeerde datacenters kunnen wij u alle cloudvarianten aanbieden: private, public of hybride. Met 24/7 monitoring en support is dit platform ideaal voor bedrijfskritische omgevingen die veel flexibiliteit in resources vragen. In nauwe samenwerking met onze eco partners zijn onze clouddiensten op de locaties Previder PDC2 in Hengelo en Equinix EN1 in Enschede uitgerold. Deze datacenters kunnen als productielocatie en als uitwijklocatie dienen. Zo ontstaat de ideale basis voor cloudredundantie.

 

Is een cloudoplossing nu altijd de beste en meest gunstige oplossing voor uw organisatie? Het antwoord is: nee! InToBytes voert daarom altijd eerst een cloudscan uit om te beoordelen welke oplossing het beste binnen uw organisatie past.

Arjan Beverdam

Arjan Beverdam
"Een cloud oplossing is niet altijd de beste en meest gunstige oplossing voor uw organisatie. Laat ons daarom eerst een cloudscan uitvoeren".