Platform

SharePoint

Waar vroeger een dedicated server voor SharePoint nodig was en dus vaak alleen voor de grotere bedrijven was weggelegd, is SharePoint nu onderdeel van de Microsoft Office 365 Suite. De meesten kennen SharePoint alleen van intranet, een soort intern online nieuwsportaal. Maar SharePoint is veel meer dan dat en is één van de meest krachtige en ontwikkelde online platforms voor het bij elkaar brengen van mensen, documenten en processen.

InToBytes is gespecialiseerd in het functioneel inrichten van SharePoint online portalen, waardoor uw bedrijfsprocessen meer gestructureerd verlopen en u en uw medewerkers efficiënter kunnen werken. Mocht u maatwerk binnen uw SharePoint portaal wensen, vullen wij dat voor u in met onze SharePoint ontwikkelaar partners. Onze projectmanager zal vooraf eerst heldere en haalbare doelstellingen met u definiëren en samen met u draagvlak creëren bij de eindgebruikers. De eindgebruiker vanaf het begin betrekken is cruciaal voor het slagen van een SharePoint project. Voordat een SharePoint portaal in gebruik wordt genomen zullen wij gebruikers middels workshops trainen.

Toepassingen SharePoint:

  • intranet – met aankondigingen/nieuws voor uw medewerkers en of knowledge base;
  • extranet – u maakt eenvoudig een samenwerkingsplatform met in- en externen aan;
  • formulieren – u maakt standaard formulieren met/zonder versiebeheer en/of workflows > bijvoorbeeld voor verlof en ziekmeldingen, offerte sjablonen met automatische koppeling van klantgegevens etc…
  • documentenbibliotheek – alle documenten, brochures etc… op 1 plek beschikbaar.

SharePoint online is overal benaderbaar waar u beschikt over internet. Ook middels apps op uw mobiele Apple, Windows of Android toestel. Het heeft een naadloze integratie met Microsoft Outlook, Word, Excel, Powerpoint, Access, Visio en Projects en middels het toewijzen van metadata aan uw documenten kunt u heel eenvoudig naar bestanden en documenten zoeken.

Arjan Beverdam

Arjan Beverdam
"Met SharePoint heeft u één van de krachtigste communicatieplatforms in handen. U dient SharePoint dan wel van begin af aan goed in te richten en te gebruiken zoals het bedoeld is".